Se våra länkar

Idre Fjäll

En sexstolslift från dalen till toppen, två nya servicecenters, Pernilla Wiberg Hotel, nya barnområden och Askebyn var några av nyheterna.

Det betyder att förutsättningarna för årets säsong är på topp. Men det räcker inte med ”hårda” investeringar för att gästerna ska trivas.

Idre Sameby

Idre sameby gränsar i norr mot Härjedalens kommun och ligger i huvudsak inom Dalarna län i Älvdalens kommun. Det handlar om en av Sveriges mindre samebyar med fyra driftsenheter och totalt 13 renägare.

Visit Idre

På www.visitidre.se hittar du infomation om boende och aktiviteter i och omkring Älvdalen, Särna, Idre och Grövelsjön.

Byvägen 30

Restaurang – Cafe – B&B

I restaurangen hittar du allt ifrån härliga delikatesser från vår fjällvärld till rätter från olika delar i världen, är du kanske bara sugen på en fika, glass eller lättare lunch, så finns även det hos oss.

Älvdalens kommun

Det andra bara drömmer om har vi i överflöd.

Älvdalens kommun kan verkligen stå för epitetet TRERIKET, eller ”En kommun – tre riken”, som vi använder när vi vill beskriva den stora variation av natur och miljö som vi har inom kommunens gränser.

Renbiten

Upplev den genuina Samiska kulturen!

Företaget Renbiten är ett samiskt familjeföretag, i Sveriges sydligaste sameby.  Här finns en fantastisk fjällnatur  och väglösa områden i gränslandet till Norge.